Activiteit

Bedrijfsbezoek Snoeck-Huiskamp Autoschade

Op donderdag 1 december jongstleden waren we als JCI Oost-Achterhoek uitgenodigd om een kijkje te komen nemen bij het Winterswijkse bedrijf Snoeck-Huiskamp Autoschade.

Na een hartelijk welkom in de centrale-ontvangsthal door Huib Legters, volgde een korte introductie over de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf, een samenvoeging van Max Snoeck Autoschade en Huiskamp Carrosseriefabriek. Die laatste gaat terug tot 1913 en begon met de het maken van wagens en koetsen, toen nog voortbewogen door paarden. Nadat de laatste lijkkoets in de jaren vijftig van de vorige eeuw was geproduceerd, werd begonnen met het vervaardigen van lijkauto’s.
Dat gebeurt tot op de dag van vandaag en de markt is groeiende met export naar o.a. Duitsland en de Scandinavische landen . Momenteel wordt hard gewerkt aan de voorbereiding van het ombouwen van een Tesla tot lijkauto.

Met een goed gevulde maag konden we de werkplaats in waar Huib vol enthousiasme de verschillende stadia van de ombouw liet zien en de variatie aan mogelijkheden die het bedrijf de klant kan bieden, van Mercedes en BMW tot de meer traditionele Amerikaanse auto’s en met plek voor 1 of meerdere kisten tot aan een sterrenhemel aan toe.

Ook het volledig electrische karretje in de showroom mocht niet ontbreken en via de spuiterij kwamen we uiteindelijk bij het onderdeel schadeherstel, Huibs dagelijkse werk, terecht. Altijd handig om een adresje te hebben, als je je auto weer eens tegen een paaltje hebt geparkeerd…En heb je dan een vervangende auto nodig, dan is die ook zo geregeld via de jongste loot aan het bedrijf: Autohopper.

Met deze interessante inkijk in de wereld van de autoschade/carrosserie van lijkauto’s en hopende dat onze laatste autorit nog even uitgesteld wordt, togen we snel naar De Woord voor de maandelijkse ALV.